Izrael bombardovo Gazu

Izrael smatra lidere Gaze iz radikalnog palestinskog pokreta Hamas odgovornim za sve napade koji dolaze iz područja pod njihovom kontrolom, iako su salafisti u sukobu sa Hamasom
0 komentar(a)
Sjeverna Koreja raketa, Foto: Reuters
Sjeverna Koreja raketa, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2015. 07:05h

Izraelska vojska izvela je jutros vazdušne napade na Pojas Gaze u odgovoru na najnoviji raketni napad na južni dio Izraela, a u napadu nije bilo žrtava.

Džihadistička grupa Salafisti, koja podržava Islamsku državu, preuzela je odgovornost za još jedan raketni napad iz Gaze na teritoriju Izraela. Raketa je sinoć ispaljena na južni dio Izraela, blizu grada Aškelon.

Salafisti su poslije napada saopštili da neće poštovati neformalno primirje Hamasa i Izraela postignuto prošlog ljeta, poslije 50-dnevnog rata u Gazi.

Izrael je zatim bombardovao "terorističke infrastrukture" na sjeveru Pojasa Gaze i naredio zatvaranje pograničnih prelaza sa Gazom.

Izrael smatra lidere Gaze iz radikalnog palestinskog pokreta Hamas odgovornim za sve napade koji dolaze iz područja pod njihovom kontrolom, iako su salafisti u sukobu sa Hamasom.

Bonus video: