Džeb Buš će se kandidovati na izborima

On je imao veliku podršku hispanoameričkih glasača tokom dva mandata na mjestu guvernera Floride
0 komentar(a)
Džeb Buš, Foto: Reuters
Džeb Buš, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2015. 16:09h

Bivši guverner Floride Džeb Buš, kandidovaće se na predjsedničkim izborima 2016. godina, saopštili su njegovi saradnici i potvrdili da će ovaj republikanac svoju odluku i zvanično objaviti u Majamiju, do kraja mjeseca.

Kao sin jednog predsjednika i brat drugog, Buš bi bio treći član jedne porodice na tom položaju.

Bušovi saradnici rekli su da će Buš, koji je napustio guvernersko mjesto 2007. ući u predsjedničku trku na jednom skupu u Majamiju, ubrzo pošto se vrati s jednonedjeljnog putovanja po Evropi, prenio je AP.

Džeb Buš - sin republikanskog predsjednika Džordža Buša Starijeg i brat predsjednika Džordža Buša Mlađeg - objavio je ranije danas na svom Tviter nalogu na španskom jeziku da "uskoro dolazi".

Buš (62) važi za "top" predsjedničkog kandidata republikanaca na izborima.

Prošlog mjeseca je "Njujork tajms" objavio da se Džeb Buš, koji je kao guverner Floride bio popularan među glasačima koji govore španski, na prijavi za izbore 2009. godine izjasnio kao "hispanoamerikanac".

Džeb Buš je rođen u Teksasu. Tečno govori španski, a njegova supruga Kolumba je rođena Meksikanka.

On je imao veliku podršku hispanoameričkih glasača tokom dva mandata na mjestu guvernera Floride.

Njegov stav prema imigraciji razlikuje se od mnogih u njegovoj Republikanskoj stranci.

Prošle godine je, na primjer, rekao da ilegalni imigranti koji su došli u SAD da prehrane svoje porodice nisu počinili krivično djelo, već "akt ljubavi".

Istovremeno, bivši guverner Teksasa Rik Peri objavio je da će zatražiti nominaciju republikanaca za predsjednika SAD na izborima 2016. godine.

Peri je na svom sajtu objavio da je Americi potreban predsjednik koji će da obezbijedi "rukovodstvo koje prevazilazi uskogrudnost koju gledamo posljednjih nekoliko godina".

Bonus video: