Pet mrtvih u napadu bombaša samoubice

Džihadisti IS izvodili su više napada na području Misrate, kao i u drugim djelovima zemlje koristeći bezbjednosni vakuum dok se dvije rivalske vlade bore za kontrolu nad Libijom
0 komentar(a)
Bombaš samoubica, Foto: Shutterstock
Bombaš samoubica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.05.2015. 12:34h

Pet osoba je poginulo, a osam ranjeno, u napadu bombaša samoubice na jedan kontrolni punkt danas u blizini libijskog grada Misrate, za koji je odgovornost preuzela ekstremistička grupa Islamska država, saopštili su bezbjednosni zvaničnici.

Bombaš samoubica udario je automobilom napunjenim ekplozivom u glavni kontrolni punkt zapadno od Misrate, na autoputu za prijestonicu Tripoli, a u eksploziji je oštećeno nekoliko vozila i obližnjih radnji.

Ekstremistička grupa IS preuzela je odgovornost za napad, koji je, prema saopštenju koje je objavila na Tviteru, izveo jedan Tunišanin, prenio je Rojters.

Džihadisti IS izvodili su više napada na području Misrate, kao i u drugim djelovima zemlje koristeći bezbjednosni vakuum dok se dvije rivalske vlade bore za kontrolu nad Libijom.

"Podržaćemo svu vojsku, policiju i revolucionarne snage u borbi i protjerivanju ovih nevjernika koji su došli u Libiju tvrdeći da predstavljaju islam", rekao je premijer nezvanične libijske vlade Halifa Gvel za britansku agenciju na mjestu napada.

"Islam ih se odriče", dodao je on.

Grad Misrata, istočno od Tripolija, uz nezvaničnu je vladu koja kontroliše libijsku prijestonicu, dok međunarodno priznata vlada premijera Abdulaha al-Tinija djeluje sa istoka Libije, pošto je izgubila kontrolu nad glavnim gradom prošlog avgusta.

Bonus video: