Obilne kiše ponovo zahvatile natopljeni Teksas

Lokalne vlasti su saopštile da su riječni rukavci za sada u dobrom stanju, a naređena je samo jedna nova evakuacija za 30 kuća u Varatonu
0 komentar(a)
Teksas poplave, Foto: Beta/AP
Teksas poplave, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.05.2015. 09:05h

Neprestane kiše ponovo su zhavatile već natopljeno područje Teksasa, gdje je od prošlog vikenda 27 ljudi poginulo, a 11 se još vodi kao nestalo.

Sinoć su u Hjustonu pale obilne kiše, koje su obnovile strah od novih poplava. Lokalne vlasti su saopštile da su riječni rukavci za sada u dobrom stanju, a naređena je samo jedna nova evakuacija za 30 kuća u Varatonu, jugozapadno od Hjustona i preporučena u Riberfrontu na jugoistoku Teksasa.

Reka Brazos, jugozapadno od Hjustona je izazvala najveći brigu, jer je poplavu preselila iz sjevernog i srednjeg Tekasasa nizvodno prema Meksičkom zalivu, prenosi AP.

Očekuje se da će plimni talas potoka koji se uliva u Brazos do ponedjeljka porasti na 15 metara, kazao je Riki Meklauf koji mjeri vodostaj. Prema njegvoim riječima, u vodi se ponekad pojavi njuška aligatora, a može se vidjeti i zmija koja gamiže duž zamućene crne vode.

Meteorološka služba u Hjustonu je najavila da se osčekuje oluja, koja se sporo kreće, ali da bi za nekoliko sati mogla donijeti nove padavine.

Bonus video: