Krivokapić se sastao sa Matarelom: Ulazak u NATO važna poruka stabilnosti regiona

Krivokapić i Matarela su, kako je saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, istakli tradicionalno bliske i prijateljske odnose dvije države
68 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Serđo Matarela, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Serđo Matarela, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 26.05.2015. 16:16h

Ulazak Crne Gore u NATO važna je poruka stabilnosti regiona, ocijenjeno je na sastanku predsjednika crnogorskog parlamenta, Ranka Krivokapića, i italijanskog predsjednika, Serđa Matarele, i navedeno da će povezanost dvije zemlje dodatno biti osnažena zajedničkom evroatlantskom budućnošću.

Krivokapić i Matarela su, kako je saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, istakli tradicionalno bliske i prijateljske odnose dvije države.

„Ocijenjeno je da Crna Gora i Republika Italija imaju snažnu povezanost kroz istoriju koja će dodatno biti osnažena zajedničkom evro-atlantskom budućnošću“, kaže se u saopštenju.

Matarela je poručio da je njegova posjeta pravi momenat da se podrži učlanjenje Crne Gore u NATO.

„Matarela je ocijenio da Evropa ne može biti potpuna bez integrisanog Balkana u njoj, a da je ulazak Crne Gore u NATO važna poruka stabilnosti regiona i čitavog Mediterana“, kaže se u saopštenju.

Krivokapić je naglasio da Matarelinu posjetu doživljava kao iskaz prijateljstva i podrške na crnogorskom putu u NATO i Evropsku uniju.

„Parlament kao centar demokratskog života mora biti jak i on je institucija koja nosi važnu ulogu u integracionom procesu države. Važno je da naše institucije ostvaruju stalnu saradnju i dijalog te da propagiraju poruke mira na ovim prostorima“, poručio je Krivokapić.

Bonus video: