"Majkl" opustošio Meksiko bič, kreće se ka sjeverozapadu SAD

Pripadnici američke vojske pronašli su u turističkom mjestu Meksiko Bič 20 osoba koje su juče preživjele direktan udar uragana, izjavio je guverner te savezne države Rik Skot
138 pregleda 0 komentar(a)
Uragan majkl, Florida, Foto: Beta/AP
Uragan majkl, Florida, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.10.2018. 15:51h

Spasilački timovi počeli su potragu za preživjelima na sjeverozapadu američke savezne države Floride poslije udara razornog uragana Majkl koji je odnio ili oštetio brojne domove.

Pripadnici američke vojske pronašli su u turističkom mjestu Meksiko Bič 20 osoba koje su juče preživjele direktan udar uragana, izjavio je guverner te savezne države Rik Skot.

Pristup Meksiko Biču veoma je otežan pošto su putevi blokirani oborenim drvećem, dalekovodima i ostacima ruševina, navodi Asošiejted pres.

Na snimku iz helikoptera Si-En-Ena vidi se razoreno mjesto s oko 1.000 stanovnika, u kojem je uragan odnio čitave blokove kuća u blizini obale, ostavljajući za sobom jedino betonske ploče u pijesku.

Pred udar uragana u Meksiko Biču bila je naređena obavezna evakuacija, ali su neki građani odlučili da sačekaju oluju.

Uslijed naleta uragana Majkl, u saveznim državama Florida, Džordžija, Južna i Sjeverna Karolina i Alabama bez struje je ostalo više od 900.000 domaćinstava i preduzeća, od kojih je polovina na Floridi.

Uragan Majkl, oluja četvrte kategorije, pogodio je juče sjeverozapadnu obalu Floride brzinom vjetra od 250 kilometara na čas.

Treći najjači uragan koji je zahvatio kontinentalni dio SAD oslabio je rano jutros i prešao u kategoriju tropske oluje, ali i dalje donosi jake kiše i vjetrove na jugoistoku Sjedinjenih Država.

Galerija