Evo šta se na nekim mjestima dogodi ženama kada odbiju prosidbu

Čak osamdeset odsto žrtava napada kiselinom su žene i to uglavnom djevojke ispod 18 godina
65 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2015. 19:55h

Šta se desi kada žena odbije prosidbu? Koliko znamo iz romantičnih komedija uglavnom bude poprilično nezgodno muškarcima. Ipak, to nije slučaj na svim dijelovima naše planete...Slike koje imate prilike da vidite mogu biti uznemiravajuće.

U mnogim dijelovima našeg svijeta žene su prisiljene na udaju, jer odgovor "ne“ ne postoji kao opcija ili ako joj se desi da odbije muškarca, čekaju je strašne posljedice.

Žene koje imate prilike da vidite su iz Pakistana. One su odbile da se udaju. Muškarci koji bi trebalo da ih vole do kraja života su ih unakazili za cio život.

Ove fotografije napravio je fotograf Emilio Morenati koji je ovako želio da podigne svest o nasilju u porodici, ali i da da glas ženama koje su žrtve stravičnih napada kiselinom.

Tridesetogodišnja Irum Saed spaljeno je pola lica, leđa i ramena kada je imala samo 18 godina. Tom prilikom nesrećna djevojka je ostala bez jednog oka. Dečko, za kog je odbila da se uda, polio je kiselinom nasred ulice. Do sada je imala čak 25 korektivnih plastičnih operacija.

Neke od ovih hrabrih žena nisu nikada željele da idu na korektivne operacije, dok su se druge trudile da povrate svoj stari izgled koliko je to moguće.

Ovakvi slučajevi javljaju se i državama kao što su Kambodža, Avganistan, Indija, Bangladeš, Pakistan i okolne zemlje.

Čak osamdeset odsto žrtava napada kiselinom su žene i to uglavnom djevojke ispod 18 godina.

Super žena

Galerija

Bonus video: