NIJE PRVI PUT

Damask: Granatama na ambasadu Rusije

"Dvije minobacačke granate pale su na teritoriju Ambasade, jedna u neposrednoj blizini glavnog ulaza, dok je druga pogodila upravnu zgradu", rekla je Turičijeva
0 komentar(a)
Damask, Foto: Reuters
Damask, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2019. 02:32h

Dvije minobacačke granate pogodile su zgradu Ambasade Rusije u glavnom gradu Sirije Damasku, gdje nije bilo povrijeđenih, rekla je portparolka Ambasade Azija Turičijeva, a prenosi AlJazeera Balkans.

Ona je za RIA Novosti navela da povrijeđenih nema igrom slučaja, s obzirom na to da se napad dogodio tokom pauze za ručak, ali da je zgrada Ambasade prilično oštećena, prenosi Srna.

"Dvije minobacačke granate pale su na teritoriju Ambasade, jedna u neposrednoj blizini glavnog ulaza, dok je druga pogodila upravnu zgradu", rekla je Turičijeva.

Rusija: Teroristički čin

Sirijske vlasti su odmah reagovale i obećale da će preduzeti neophodne mjere da osiguraju bezbjednost Ambasade Rusije.

Prethodni minobacački napad na ambasadu Rusije u Siriji je bio u januaru ove godine, kada je granata pogodila krov zgrade konzulata.

Rusija gađanje Ambasade u Damasku iz minobacača smatra terorističkim činom i poziva sve strane koje imaju uticaja na oružane grupe u Siriji da spriječe terorističke napade, saopštilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

To ministarstvo je pozvalo međunarodnu zajednicu da na odgovarajući način procijeni "ovaj teroristički čin", te su pozvali na trenutni prekid takvih akcija, kao i na sveopšti prekid oružanog sukoba u krizom pogođenoj Siriji, prenosi Sputnjik.