Kabul: Okončana talačka kriza, 11 osoba poginulo

Policija je saopštila da su oslobođene 54 osobe koje su napadači držali kao taoce tokom sedam sati, kao i da je u toku istraga o okolnostima pod kojim je došlo do napada
0 komentar(a)
Kabul, Foto: Reuters
Kabul, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2015. 08:55h

U napadu na hotel "Palas park" u Kabulu, ubijeno je najmanje 11 ljudi, uglavnom stranaca, koji su čekali koncert, saopštila je avganistanska policija, a odogvornost za za napad preuzeli su Talibani.

To je bio samoubilački napad, mudžahedina iz Logara. Napad je pažljivo planiram, a cilj je bila zabava kojoj su prisustvoali važni ljudi, među kojima i Amerikanci", navodi se u saopštenju militanata, koje prenosi AFP.

Policija navodi da su ubijena dvojica naoružanih napadača, prije nego što su izvršila samoubilački napad. Snage bezbjednosti spasile su 50 ljudi koji su bili na zabavi u vrtu hotela, praenosi BiBiSi.

Policija je saopštila da su oslobođene 54 osobe koje su napadači držali kao taoce tokom sedam sati, kao i da je u toku istraga o okolnostima pod kojim je došlo do napada.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid rekao je da je napad izvršen zato što je u hotelu bilo stranaca, među kojima su bili i Amerikanci.

On je, međutim, rekao da je napad izveo jedan bombaš samoubica.

U trenutku napada u hotelu Park Palas održavala se proslava u čast jednog Kanađanina.

Napad je trajao pet sati i počeo je u srijedu uveče. Opsada se završilia, pošto je avganistanska policija preuzimala sobu po sobu u hotelu, jer su ubice obilazile sobe, tražeći strance.

Bonus video: