Irak: Krvavo bjekstvo iz zatvora, ubijeno šest policajaca i 30 zatvorenika

Ibrahim je rekao da su neki od zatvorenika osuđeni za terorizam i dodao da su bezbjednosne snage zatvorile područje i da je u toku potraga za bjeguncima
63 pregleda 0 komentar(a)
Zatvor, Foto: Shutterstock
Zatvor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.05.2015. 12:29h

Iz zatvora na istoku Iraka pobjeglo je 40 zatvorenika, među kojima ima i osuđenih za terorizam, a u neredima je ubijeno šest policajaca i 30 zatvorenika.

Dva policijska i jedan medicinski zvaničnik, koji nijesu željeli da budu imenovani, rekli su, međutim, da je ubijeno 12 policajaca i 51 zatvorenik, a da je pobjeglo više od 200 osuđenika.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Sad Man Ibrahim izjavio je agenciji AP da je sukob u zatvoru u gradu Kalis, oko 80 kilometara sjeverno od Badada, u iračkoj provinciji Dijala, prvo izbio između zatvorenika, a zatim su se umiješali stražari koje su osuđenici nadvladali i uzeli im oružje.

Ibrahim je rekao da su neki od zatvorenika osuđeni za terorizam i dodao da su bezbjednosne snage zatvorile područje i da je u toku potraga za bjeguncima.

Organizovana bjekstva iz zatvora su česta u Iraku, a pobunjenii često izvode napade na zatvore da bi oslobodili svoje saborce.

Ibrahim je rekao da u ovom slučaju nije bilo napada spolja koji bi izazvao pobunu u zatvoru.

Bonus video: