SAD: Desetine tornada uništilo kuće

U gradu Tatl, oko 50 kilometara jugozapadno od Oklahoma Sitija, juče je usljed oštećenja izazvanih tornadima iz jednog zoološkog vrta pobjeglo više medvjeda, ali su oni brzo uhvaćeni
61 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2015. 06:54h

Više desetina tornada poharalo je centralni dio Sjedinjenih Američkih Država, uništavajući na svom putu kuće i prevrćući automobile.

Zbog obilnih padavina ponegdje je došlo i do poplava, objavili su američki mediji.

Televizijski kanal specijalizovan za meteorologiju "Veder čenel" je izvijestio da je u saveznim državama Kanzas, Nebraska, Teksas i Oklahoma uočeno najmanje 29 tornada, prenijela je agencija AFP.

Zasad nema izvještaja o mogućim ljudskim žrtvama, a najveća materijalna šteta je zabilježena u Oklahoma Sitiju, koji su pogodile čak dvije oluje u istom danu.

U tom gradu je nevrijeme uništilo više kuća, prevrtalo automobile na autoputu i uzrokovalo prekid snabdjevanja električnom energijom.

U južnom dijelu Oklahoma Sitija je juče palo do 15 santimetara kiše, pa je grad prvi put u svojoj istoriji izdao upozorenje za poplavu, izjavila je portparol gradske vlasti Kristi Jeger.

Snimci lokalne filijale CNN ukazuju na veliku materijalnu štetu u čitavoj saveznoj državi Oklahomi, uključujući jednu zgradu kroz koju je prošao tornado, pa su svuda po okolnim livadama razasuti lični predmeti stanara.

U gradu Tatl, oko 50 kilometara jugozapadno od Oklahoma Sitija, juče je usljed oštećenja izazvanih tornadima iz jednog zoološkog vrta pobjeglo više medvjeda, ali su oni brzo uhvaćeni.

"Centralnom dijelu SAD će i tokom narednog vikenda prijetiti izuzetno loše vreijme, zahvaljujući veoma sporom kretanju tog vremenskog fronta sa jednog na drugi kraj Sjeverne Amerike", saopštila je američka Meteorološka služba.

Ta služba je upozorila i da opasnost od tornada i dalje prijeti djelovima Nebraske, Kanzasa, Oklahome i Teksasa.

Galerija

Bonus video: