Diplomata iz Sjeverne Koreje uzeo riječ, ambasadorka SAD zvala obezbjeđenje

"Diskreditujete sami sebe time što ometate ovu sjednicu. Nastavićemo s raspravom, a vi možete govoriti kad svi završe", rekla je američka ambasdorka Samanta Pauer
99 pregleda 34 komentar(a)
Ri Song Čoi, Foto: Screenshot (YouTube)
Ri Song Čoi, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.05.2015. 20:01h

Sjevernokorejski diplomata Ri Song Čoi govorio je na sjednici Ujedinjenih nacija (UN) iako mu nije data riječ, pa je pozvano obezbjeđenje.

On je prekinuo je konferenciju UN o stanju ljudskih prava u toj zemlji. Prisutni su mu se uz to i narugali, jer je pokušao diskreditovati kritike upućene vojnom režimu Sjeverne Koreje, piše AlJazeera Balkans.

Američka ambasadorka Samanta Pauer mu je rekla da sačeka svoj red.

"Diskreditujete sami sebe time što ometate ovu sjednicu. Nastavićemo s raspravom, a vi možete govoriti kad svi završe", rekla je Pauer.

Ali diplomata nije želio popustiti, pa je popustila ambasadorka.

"Mislim da će se prisutni složiti da je bolje pustiti predstavnika da govori, s obzirom da se radi o prikazu samodiskreditovanja, a poslije ćemo nastaviti panel. Recite što imate, i vratićemo se našoj raspravi. Nema potrebe za mikrofonom."

Aplauz na kraju

Diplomata se obratio prisutnima s isključenim mikrofonom, gomila je dobacivala, a onda je neko odlučio da ponovo uključi mikrofon.

"Molim da isključite mikrofon, jer ovo nije odobrena prezentacija. Ako bi to mogli učiniti tehničari. Molim vas da se mikrofon isključi. Hvala", ponovila je ambasadorka Pauer.

Sjevernokoreanac je nastavio pričati, iznoseći detalje o kršenju ljudskih prava od strane SAD-a, kako je tvrdio, spominjući i nedavne događaje u Baltimoru.

Američka ambasadorka, koja je organizovala sastanak, zajedno s južnokorejskim kolegom, izgubila je strpljenje.

"Zovemo obezbjeđenje UN-a. Gospodine, možete ili završiti sami ili ćete biti izbačeni iz prostorije", kazala je Pauer.

Okupljeni su nastavili dobacivati govorniku iz Sjeverne Koreje, a kad je konačno prestao - aplaudirali su mu, upravo kad je stiglo obezbjeđenje.

Obezbjeđenje ga ipak nije izbacilo, već je kada je završio svoje šestominutno izlaganje, ustao i otišao i dobacio da "Amerikanci ubijaju nedužne crnce", javlja Dojče vele.

Bonus video: