Ovo su žene ratnice 21. vijeka

Da je ovo vijek ravnopravnosti polova i da žene mogu isto što i muškarci britanska novinska agencija Rojters željela je da potvrdi galerijom fotografija “Žene ratnici”, koja se bavi ženama koje su članice oružanih snaga svojih zemalja
286 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2015. 09:50h

Da je ovo vijek ravnopravnosti polova i da žene mogu isto što i muškarci britanska novinska agencija Rojters željela je da potvrdi galerijom fotografija “Žene ratnici”, koja se bavi ženama koje su članice oružanih snaga svojih zemalja. Ovo je samo dio njih:

Pripadnica Zaštitne jedinice kurdskog naroda (YPG) provjerava svoje oružje u blizini Ras Al-Aina, u provinciji Hasakah, nakon što ga je oduzla islamističkim pobunjenicima.

Članica bataljona "Majka Aiša" prima instrukcije dok drži pušku tokom vojne obuke u Alepu.

Članica bataljona Ženski komandosti, koji je dio sirijske vojske, oblači vojnu uniformu u Džobaru, oblasti pod kontrolom vladinih snaga u predgrađu Damaska.

Pripadnicam Karakal bataljona stoji kraj ranaca po završetku 20 kilometra dugog marša kroz izraelsku pustinju Negev, što označava kraj njihove obuke.

Aiša Faruk, jedina žena pilot u pakistanskom ratnom vazduhoplovstvu, penje se u svoj avion F-7PG u bazi Mušaf u Sargodu na sjeveru Pakistana.

Sjevernokorejske vojnikinje patroliraju duž obale rijeke Ialu, blizini grada Sinuiđu, koji se nalazi na granici sa Kinom.

Gevara, sirijska Palestinka udata za komandanta bataljona Al Va'ad, uslikana u Alepu.

Irina, radnica na benzinskpj stanici, sada je članica izviđačkog tima pro-ruskih pobunjenika u gradu Makijevka u istočnoj Ukrajini.

Članice jordanskih policijskih snaga prisustvuju sedmom po redu “Takmičenju ratnika” u Centru za obuku za specijalne operacije u Amanu.

Pripadnice palestinskih bezbjednosnih snaga stoje mirno i slušaju svoj nadređenog tokom obuke u gradu Džeriho na Zapadnoj obali.

Pripadnice kurdske Pašmerga jedinice učestvuju u obuci borbenih vještina prije nego što budu učestvovale u borbama protiv Islamske države u vojnom kampu u Sulaimaniji, na sjeveru Iraka.

Pro-ruske pobunjenice stoje pored spomenika tokom ceremonije odavanja počasti stradalima u Drugom svjetskom ratu u Donjecku.

Um Džafar, pripadnica pobunjeničke Slobodne sirijske armije, sjedi sa suprugom Abu Džafarom ,komandantom bataljona Savt al-Hak (Glas prava ) i ćerkom Faten u svom domu u Alepu.

Žene, koje su dio bataljona Savt al-Hak (Glas prava), stoje sa svojim oružjem tokom vojne obuke u Alepu.

Galerija

Bonus video: