Beba preživjela 22 sata ispod ruševina

Zemljotres koji je u subotu pogodio Nepal, najgori je koji je pogodio tu siromašnu južnoazijsku državu u preko 80 godina
0 komentar(a)
Sonit Vala, Foto: Screenshot (YouTube)
Sonit Vala, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.04.2015. 05:53h

Sonit Vala ima samo četiri mjeseca i proveo je 20 sati pod ruševinama zemljotresa u Nepalu, prije nego su ga, svog prašnjavog, pronašli spasioci, prenosi CNN.

U zemljotresu koji se u subotu dogodio u Nepalu, poginulo je više od 5.000 ljudi. Za sada je poznato da je više od 10.000 ljudi je povrijeđeno u zemljotresu jačine 7,8 stepeni Rihtera, izjavio je šef odeljenja za vanredne situacije pri ministarstvu unutrašnjih poslova Ramešvor Dangal za AFP.

Zemljotres koji je u subotu pogodio Nepal, najgori je koji je pogodio tu siromašnu južnoazijsku državu u preko 80 godina.

U trenutku zemljotresa, malo Sonit se nalazio u porodičnoj kući, u Baktapuru, istočno od glavnog grada Nepala, Katmandua. Jak zemljotrs je srušio njegovu kuću, a nakon čega je Sonitov otacpozvao vojsku Nepala da traži dječaka. Vojnici su Sonita tražili do ponoći, nakon čega su odustali i otišli. Baš kad je Sonitov otac izgubio svaku nadu da će pronaći sina, začuo je plač iz ruševina.

U nedjelju ujutro, vojnici su se vratili do kuće porodice Vala i pronašli dječaka ispod greda, cigli i prašine, gdje je bio zarobljen 22 sata.

Četiri mjeseca star dječak je prebačen u bolnicu, gdje je utvrđeno da je prošao bez povreda.

Spašavanje dječaka uliva nadu da među ruševinama ima još preživjelih.

Bonus video: