Majka godine: Odvukla sina koji je učestvovao u neredima u Baltimoru (Video)

“Puno njegovih prijatelja je poginulo. Želim da stalno bude kod kuće, ali to mi ne uspijeva”, rekla je. “Već je zapadao u nevolje. Razlikuje dobro od zla, ali , poput ostalih vršnjaka, nema savršen odnos sa policijom u Baltimoru”
4 komentar(a)
Toja Grejem, Foto: Screenshot (YouTube)
Toja Grejem, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.04.2015. 17:17h

Američki grad Baltimor potresaju posljednjih dana neredi, zbog kojih su vlasti na ulice izvele i Nacionalnu gardu.

Međutim, tamošnji mediji su poručili da će red na ulicama umjesto Nacionalne garde bolje osigurati majke učesnika nereda nakon što su kamere zabilježile Toju Grejam kako sina odvlači sa ulica grada.

“Želiš da budeš ovdje i činiš ova sr*nja?” upitala je svog sina, može se čuti na snimku, prije nego što ga ošamarila više puta.

Grejam, koja je sina primijetila među učesnicima nereda na TV-u, kazala je za CBS: “To je moj jedini sin, i na kraju dana ne želim da prođe kao Fredi Grej”, aludirajući na 25-godišeg afroamerikanca koji je umro u policijskom pritvoru pod misterioznim okolnostima usljed povrede kičme i bio je povod za nasilne proteste.

“Puno njegovih prijatelja je poginulo. Želim da stalno bude kod kuće, ali to mi ne uspijeva”, rekla je. “Već je zapadao u nevolje. Razlikuje dobro od zla, ali , poput ostalih vršnjaka, nema savršen odnos sa policijom u Baltimoru”.

“Ali ono što je radio (tog dana), to je prosto neprihvatljivo”.

Uprkos tome što je na društvenim mrežama proglašavaju za “Majku godine”, Grejam kaže da se ne osjeća kao heroj.

Bonus video: