NAPALI NOŽEVIMA SNAGE REDA

Izrael: Policija ubila dva Palestinca, jedan od njih bio je maloljetan

Desetine palestinskih omladinaca sukobilo se sa policijom poslije tog incidenta. Oni su na policajce bacali kamenje, a policija je odgovorila suzavcem
4 komentar(a)
Izrael, sukobi, Foto: Reuters
Izrael, sukobi, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2015. 19:25h

Izraelski policajci ubili su danas dva Palestinca koji su imali noževe, kao odgovor na odvojene napade noževima na policiju u Izraelu.

Kako je navela portparolka policije Luba Samri, u prvom incidentu 17-godišnji stanovnik istočnog Jerusalima prišao je sa mesarskim nožem policajcu i pokušao da ga napadne.

Samri je dodala da su policajci pucali u njega pošto je on odbio da položi oružje.

Desetine palestinskih omladinaca sukobilo se sa policijom poslije tog incidenta. Oni su na policajce bacali kamenje, a policija je odgovorila suzavcem.

Kasnije, u gradu Hebronu na Zapadnoj obali, jedan Palestinac napao je policajca, nekoliko puta ga ubovši nožem u glavu i grudi.

Drugi policajci na licu mjesta otvorili su vatru i ubili napadača, navela je Samri.

Ti napadi su se desili nedjelju dana pošto su izraelske vlasti saopštile da je 37-godišnji Palestinac namjerno svojim automobilom uletio u grupu izraelskih Jevreja, nedaleko od Jerusalima, usmrtivši jednog čovjeka i teško povrijedivši ženu.

U Izraelu je posljednjih mjeseci bilo nekoliko izolovanih napada noževima i automobilima, što je podstaklo bojazni o obnavljanju talasa palestinskog nasilja, poput onog koje je tu zemlju potresalo prije deceniju.