Anđelina Džoli kritikovala SB UN zbog nesuglasica o Siriji

"Ne možemo samo da gledamo šta se dešava u Siriji zbog zla koje je nastalo iz pepela neodlučnosti (članica Savjeta bezbjednosti UN). To ne smije da bude uzrok nemogućnosti međunarodne zajednice da zaštiti i brani nevine ljude", rekla je Džoli
1 komentar(a)
Andželina Džoli, Foto: Reuters
Andželina Džoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2015. 16:43h

Ambasadorka dobre volje Visokog komesarijata UN za izbjeglice (UNHCR), američka glumica Anđelina Džoli, kritikovala je danas Savjet bezbednost UN zbog nesuglasica među članicama oko Sirije.

"Ne možemo samo da gledamo šta se dešava u Siriji zbog zla koje je nastalo iz pepela neodlučnosti (članica Savjeta bezbjednosti UN). To ne smije da bude uzrok nemogućnosti međunarodne zajednice da zaštiti i brani nevine ljude", rekla je Džoli.

Glumica je u govoru pred Savjetom bezbjednosti UN o humanitarnoj krizi u Siriji rekla da je svijet uz sirijske izbjeglice, dodajući da je ona 11 puta posjetila te izbjeglice od početka sukoba 2011. godine.

Anđelina Džoli je pozvala svjetske sile da pokažu političku volju i pomognu izbjeglicama.

Rusija i Kina, kao članice Savjeta bezbjednosti UN, u nekoliko navrata su stavile veto na rezolucije UN o Siriji.

"Savjet bezbjednosti mora da radi jedinstveno", rekla je ona izražavajući želju da šefovi diplomatija svih 15 zemalja članica UN održe sastanak o političkom rješenju situacije u Siriji.

Časopis Pipl nedavno je prenio da Anđelina Džoli želi da usvoji još jedne dijete i to iz Sirije.

Ona i njen suprug, holivudski glumac Bred Pit imaju šestoro djece, troje svoje i troje usvojene.

Bonus video: