Indija zabranila emitovanje Al Džaziri zbog mapa

"Ova zabrana je nesrazmerna mjera na problem koji smo odmah riješili pošto nam je na njega ukazano. Ona nepotrebno lišava gledaoce u Indiji naših svjetskih vijesti", naveo je direktor AL Džazire u saopštenju
0 komentar(a)
kablovska televizija, Foto: Shutterstock.com
kablovska televizija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.04.2015. 15:22h

Televizija Al Džazira danas ne emituje svoj program u Indiji zbog petodnevne suspenzije programa koju joj je odredila vlada te zemlje.

Vlada je navela je da je Al Džazira objavila mape na kojima dio Kašmira, koji Indija smatra svojim, nije prikazan kao "dio teritorije" te zemlje i zbog toga joj uvela zabranu emitovanja programa.

Emitovanje programa Al Džazire prekinuto je danas i trebalo bi da bude nastavljeno u ponedjeljak. Na kanalu na kojem se emituje taj program danas stoji obavještenje "kako je naložilo Ministarstvo informisanja ovaj kanal nije dostupan".

Ta mreža, sa sjedištem u Kataru, osudila je suspenziju i zatražila razgovore sa indijskom vladom.

Al Džazira tvrdi da su mape dostavljene softverom druge komapnije i da ih je ta kuća izmijenila odmah poslije žalbe indijskih vlasti.

"Ova zabrana je nesrazmerna mjera na problem koji smo odmah riješili pošto nam je na njega ukazano. Ona nepotrebno lišava gledaoce u Indiji naših svjetskih vijesti", naveo je direktor AL Džazire u saopštenju.

Bonus video: