SAD: Šestoro uhapšeno u pokušaju da odu u Siriji

Lokalni zvanicnici su naveli da je "šačica" stanovnika Minesote otputovala u Siriju da bi se borili na strani ekstremista u posljednjih godinu dana i da je najmanje jedan poginuo, dok se borio sa džihadistima Islamske države
1 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.04.2015. 07:31h

U američkoj državi Minesota uhapšeno je šest mladića koji su pokušali da odu u Siriju kako bi se borili na strani ekstremista, saopštili su americki federalni organi.

Portparol iz Kancelarije američkog tužioca Ben Petok potvrdio je da je juče bilo hapšenja u gradovima Mineapolis i San Dijego i da nije bilo prijetnji po javnu bezbjednost, mada nije saopštio više detalja već je navedeno da FBI planirana na danas održi konferenciji za novinare i objavi detalje.

I portparol kancelarije FBI u Mineapolisu Kajl Loven tvrdi je da je šestoro uhapšeno bez navođenja više informacija, dok je portparol FBI u San Dijegu vratio novinare na Lovena, prenijela je agencija AP.

Lokalni zvanicnici su naveli da je "šačica" stanovnika Minesote otputovala u Siriju da bi se borili na strani ekstremista u posljednjih godinu dana i da je najmanje jedan poginuo, dok se borio sa džihadistima Islamske države.

Od 2007. godine više od 22 mladih porijeklom iz Somalije takođe je otputovalo iz Minesote u Somaliju da se pridruži ekstremistima grupe Al Šabab.

Bonus video: