Američki guverner putije na Kubu

Kritičari Kuoma procjenjuju da je cilj njegovg puta više za upotrebu na domaćem terenu, kao i da se guverner nada da će biti na naslovnim stranama medija u SAD
0 komentar(a)
Endrju Kuomo, Foto: Beta/AP
Endrju Kuomo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.04.2015. 07:14h

Guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo biće prvi guverner iz SAD koji će posjetiti Kubu od posljednjeg otopljenja odnosa između dvije zemlje.

Guverner iz redova demokrata planira da provede ponedjeljak i utorak u Havani, tokom puta za koji je rekao da će ojačati ekonomske veze Njujorka i Kube.

Trgovinski stručnjaci navode da bi Njujork mogao da profitira od poboljšanih odnosa sa Kubom. Njujorški poljoprivrednici bi mogli da izvoze jabuke i mliječne proizvode na Kubu. Američke kompanije bi mogle da investiraju u razvoj infrastrukture, a hotelske firme bi mogle da grade ljetovališta.

Predsjedavajući Okružnog njujorškog savjeta za izvoz Džo Šunmejker, međutim, upozorava da će za razvoj bilo kakvih ekonomskih odnosa sa Kubom biti potrebno vrijeme.

Kritičari Kuoma procjenjuju da je cilj njegovg puta više za upotrebu na domaćem terenu, kao i da se guverner nada da će biti na naslovnim stranama medija u SAD.

Bonus video: