LISTA ČASOPISA TIME

Vjerovali ili ne: Kanje Vest je najuticajniji čovjek na svijetu

"Kanje Vest je prva osoba koja će vam reći da zaslužuje da bude na ovoj listi. Frajer ne vjeruje u lažnu skromnost, a i ne treba. Kanjeova vjera u sebe i svoje nevjerovatne sposobnosti, dovela ga je tu gdje je danas", navodi Time
3 komentar(a)
Kanje Vest, Foto: Reuters
Kanje Vest, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2019. 11:23h

Magazin Time tradicionalno je objavio godišnju listu 100 najuticajnijih osoba na svijetu, a mnogi su ostali u šoku kada su otkrili ko je na prvom mjestu za 2015. Naime, na vrhu je reper Kanje Vest, kojeg Time opisuje kao "razbijača granica".

Ipak mnogi ne vjeruju da zaslužuje tu poziciju, pogotovo što su iza njega, između ostalih, i mnogi svjetski lideri. Iako se na listi pojavljuje deseti put Barak Obama je tek na 85. mjestu, Vladimir Putin je 65, a papa Franjo posljednji. 

 

From Ruth Bader Ginsburg to Kanye West, see TIME's list of most influential people. #TIME

A video posted by TIME Magazine (@time) on

"Kanje Vest je prva osoba koja će vam reći da zaslužuje da bude na ovoj listi. Frajer ne vjeruje u lažnu skromnost, a i ne treba. Kanjeova vjera u sebe i svoje nevjerovatne sposobnosti, dovela ga je tu gdje je danas", navodi Time.

Vestova supruga, rijaliti zvijezda Kim Kardašijan je na 12. mjestu.

Ovogodišnja lista je podijeljena u pet kategorija - džinove, pionire, umjetnike, vođe i ikone. 

"U našem godišnjem izvještaju donosimo sto priča o ličnom uticaju. Kad se spoje, one postaju himna uzajamnog djelovanja i usklađivanja koje nastaje kad harmonizujete dobre ideje", napisala je izvršna urednica magazina Nensi Gibs.

Na listi su i glumci Riz Viterspun, Ema Votson, Bredli Kuper, Kris Prat...