ID pogubila dva muškarca: Jednog optužili za sodomiju, drugog da je lojalan Asadu

Čovjek za koga pripadnici terorističke organizacije navode da je homoseksualac ubijen je kamenovanjem, dok je sirijskom vojniku presuđeno kao ratnom zarobljeniku, odsijecanjem glave
3 komentar(a)
Islamska država, Foto: Screenshot
Islamska država, Foto: Screenshot
Ažurirano: 09.04.2015. 09:28h

Pripadnici Islamske države objavili su danas snimke pogubljenja dvojice muškaraca, koji su pod različitim optužbama osuđeni na smrt.

Svjetski mediji prenose da je jedan od njih ubijen nakon što su džihadisti utvrdili da je počinio sodomiju, dok su za drugog naveli da je vojnik lojalan predsjedniku Sirije.

Čovjek za koga pripadnici terorističke organizacije navode da je homoseksualac ubijen je kamenovanjem, dok je sirijskom vojniku presuđeno kao ratnom zarobljeniku, odsijecanjem glave.

Za razliku od prethodnih javnih pogubljenja, žrtve nijesu bile obučene u narandžaste zatvorske kombinezone, što može da znači da su im džihadisti presudili neposredno po hapšenju, čak i bez želje da im se objavljuju imena.

Sirijski vojnik je pikapom dovezen na nepoznatu lokaciju u provinciji Homs, nosio je povez preko očiju, a potom mu je sa leđa prišao jedan džihadista i nožem ga ubio.

Muškarac osuđen za sodomiju je izveden pred veliki broj ljudi koji su ga naizmjenično kamenovali i na kraju usmrtili.

Bonus video: