Borci Islamske države na svega 5 km od Asadove palate

Ukoliko džihadisti preuzmu potpunu kontrolu nad Damaskom na udaru bi mogla da se nađe i Evropa, rekao je nedavno jedan američki zvaničnik
3 komentar(a)
Damask bombardovanje, Foto: Reuters
Damask bombardovanje, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2015. 07:44h

Pripadnici Islamske države nalaze se na svega pet kilometara od predsjedničke palate u Siriji nakon invazije na izbjeglički kamp u Damasku, piše danas britanski list "Independent".

Ekstremisti su uz pomoć terorističke organizacije Al Nusra preuzeli kontrolu nad 90 odsto kampa Jarmuk gdje je u ovom trenutku zarobljeno oko 18.000 uglavnom Palestinaca.

Grupa džihadista povezana sa Al Kaidom je do sada bila u sukobu sa Islamskom državom, ali je prihvatila da zajedno ratuju i napadnu glavni grad Sirije.

Prema navodima agencije Rojters, Al Nusra je objavila saopštenje u kom navodi da zadržava neutralnu poziciju uprkos povremenim akcijama za i protiv Islamske države.

Oko izbjegličkog kampa se vode velike borbe pošto su u kontraofanzivu krenule snage sirijskog predsjednika Bašara el Asada, čija predsjednička palata se nalazi na svega pet kilometara od Jarmuka.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava je saopštila da su džihadisti napali kamp barel bombama i da je tom prilikom poginulo najmanje 25 ljudi.

Ukoliko džihadisti preuzmu potpunu kontrolu nad Damaskom na udaru bi mogla da se nađe i Evropa, rekao je nedavno jedan američki zvaničnik.

Bonus video: