Indija: Ubijeno pet zatvorenika u bjekstvu

Ubijeni terorista Vikarudin bio je pripadnik zabranjene terorističke organizacije Laškar-e-Toiba i bio u pritvoru od hapšenja u julu 2010. zbog niza napada na policiju
0 komentar(a)
Pištolj, Foto: Shutterstock
Pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.04.2015. 09:42h

Policija na jugu Indije ubila je pet zatvorenika, među njima i optuženog za terorizam, u pokušaju organizovanog bjekstva tokom sprovođenja iz zatvora u sud.

Policija je sprovodila pet zatvorenika iz grada Varangal u sud u Hajderabadu, kada je islamski ekstremista Sjed Vikarudin zatražio da se zaustavi policijsko vozilo u napuštenoj oblasti radi pauzu za toalet.

Kada se vozilo zaustavilo, drugi zatvorenik je pokušao da otme pušku policajcu - čuvaru zatvorenika i pokušao da pobjegne, opisao je događaj komesar policije grada Telangana Anurag Šarma.

"Policija ih je prvo upozorila da se zaustave i predaju i kada nisu poslušali, policija je otvorila vatru", naveo je Šarma, prenijela je agencija AP.

Ubijeni terorista Vikarudin bio je pripadnik zabranjene terorističke organizacije Laškar-e-Toiba i bio u pritvoru od hapšenja u julu 2010. zbog niza napada na policiju.

Bonus video: