UNICEF: Ubijeno više od 70 djece u Jemenu

U izvještaju UNICEF navodi da su najmanje tri zdravstvena radnika ubijena u napadima i dodaje da se bolnice bore da zbrinu veliki broj ranjenih kao i da im nedostaju medicinska sredstva
0 komentar(a)
Sana, Jemen, Foto: Reuters
Sana, Jemen, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2015. 08:31h

UNICEF je saopštio da je ubijeno najmanje 74-tvoro djece u sukobima u Jemenu u posljednje dvije nedjelje i da je više od 100.000 ljudi napustilo svoje domove u potrazi za bezbjednošću.

U izvještaju UNICEF navodi da su najmanje tri zdravstvena radnika ubijena u napadima i dodaje da se bolnice bore da zbrinu veliki broj ranjenih kao i da im nedostaju medicinska sredstva.

U dokumentu se ističe da su intenzivirani sukobi u Jemenu omeli snabdjevanje pitkom vodom u nekim južnim oblastima i da kanalizacija, koja se izlila na ulice, podiže rizik od bolesti, prenijela je agencija AP.

Saudijska Arabija, koja podržava aktuelnog jemenskog predsjednika Abd-Rabu Mansura Hadija, pokrenula je 26. marta vazdušne udare po položajima pobunjenih Huta podržanih od pristalica bivšeg predsjednika Ali Abdulah Saleha koji pod kotrolom drže velike djelove zemlje, uključujući prijestonicu Sanu.

Bonus video: