Fidel Kastro prvi put u javnosti nakon 14 mjeseci

"Kastro je ponaosob pozdravio svakog predstavnika delegacije Venecuele koji su bili impresionirani lucidnošću njihovog sagovornika koji ih je pažljivo saslušao"
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2015. 17:09h

Bivši kubanski predsjednik Fidel Kastro pojavio se u ponedeljak u javnosti, prvi put u poslednjih 14 mjeseci, tokom susreta s delegacijom iz Venecuele u jednoj kubanskoj školi, prenijeli su danas kubanski mediji.

"Improvizovani sastanak, nezaboravni Fidel" je glavni naslov kubanskog lista Grenma koji opisuje jednoipočasovni susret 88-godišnjeg Kastra s 33 predstavnika iz Venecuele.

Zvanični list je objavio četiri skoro potpuno identične fotografije, na kojima je Kastro, u bjelo-plavoj trenerci s crnim kačketom, u kombiju na putu do škole gdje je održan susret.

Od kada je predao predsjedničku dužnost bratu Raulu 2006. godine, Fidel Kastro se veoma malo pojavljuje u javnosti. Njegovo posljednje pojavljivanje bilo je 8. januara 2014. godine kada je otvorena umjetnička galerija u Havani.

"Kastro je ponaosob pozdravio svakog predstavnika delegacije Venecuele koji su bili impresionirani lucidnošću njihovog sagovornika koji ih je pažljivo saslušao", naveo je kubanski list.

Kubanski državni mediji objavili su 3. februara prve fotografije bivšeg kubanskog predsednika u posljednjih šest mjeseci, poslije tada rastućih spekulacija o lošem zdravstvenom stanju 88-godišnjeg revolucionara.

Spekulacije o zdravlju Fidela Kastra pored ostalog su podgrijane činjenicom da se on nije oglasio povodom istorijske deklaracije u decembru 2014. godine o novim odnosima SAD i Kube, koji su objavili predsjednici Barak Obama i Raul Kastro.

Galerija

Bonus video: