Lider Sjeverne Koreje osniva harem

Pošto je zvaničan trogodišnji period žalosti završen, Kim je slobodan da osnuje sopstveni harem, konstatuje britanska štampa.
5 komentar(a)
Kim Džong UN, Foto: Reuters
Kim Džong UN, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2015. 13:53h

Sjevernokorejski lider Kim Džong-Un naložio je da se osnuje nova "trupa zadovoljstva" mladih žena koje će ga zabavljati, nastavljajući tradiciju koju je uspostavio njegov otac, a po kojoj državni zvaničnici obilaze zemlju uzduž i poprijeko kako bi izabrali najbolje djevojke za lidera.

U medijima su se pojavili navodi da Kim (32), čija je zemlja ozloglašena po navodno rasprostranjenim kršenjima ljudskih prava, sastavlja listu nove generacije "družbenica", prenosi britanski list "Dejli telegraf".

Iako je oženjen bivšom pjevačicom sa kojom ima malu kćerku, sjevernokorejski lider je, po svemu sudeći, riješio da obnovi tradiciju, nakon što je prethodna "trupa zadovoljstva" raspuštena poslije smrti njegovog oca Kim Džong-Ila u decembru 2011.

Sada, pošto je zvaničan trogodišnji period žalosti završen, Kim je slobodan da osnuje sopstveni harem, konstatuje britanska štampa.

Praksu "trupe zadovoljstva" uveo je osnivač Sjeverne Koreje koji nosi epitet "vječitog predsjednika" Kim II-Sung.

U tom cilju, vladini zvaničnici imaju zadatak da pretražuju zemlju kako bi pronašli najatraktivnije mlade žene, obično 30 do 40 njih svake godine, koje će postati služavke, pjevačice ili plesačice nakon razgovora sa liderom.

Najljepše među njima bi kada pređu 25. godinu, prešle u ruke visokih vojnih ili vladinih zvaničnika.

"To praktikuju već tri generacije vladajuće porodice Kim i to je postalo tradicija koja je, takođe, dokaz liderove vlasti nad narodom i njegove seksualne moći", objašnjava za britanski list profesor na tokijskom univerzitetu Vaseda Tošimicu Šigemura.

Smatra se da je prethodna "trupa zadovoljstva" isplaćena nakon smrti Kim Džong-ila, a s stim u vezi je južnokorejski list "Čosun Ilbo" pisao da su te žene dobile po oko 4.000 dolara, što je pozamašna suma u Sjevernoj Koreji.

Bonus video: