ČETVORO U BJEKSTVU

Privedeno 23 osumnjičenih za napad na muzej u Tunisu

Sve privedene osobe su iz Tunisa, dok su dva Marokanca, jedan Alžirac i jedan Tunišanin u bjekstvu. Jedan od njih je optužen za nabavku oružja napadačima koji su ubili 20 stranih turista i jednog lokalnog policajca
0 komentar(a)
Tunis, policija, Foto: Reuters
Tunis, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2015. 11:55h

Najmanje 23 osobe osumnjičene za saučesništvo u napadu na muzej Bardo u glavnom gradu Tunisa, privedene su, a četiri su u bjekstvu, saopštilo je danas tunisko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Najmanje 23 osobe, među kojima je jedna žena, privedene su jer se sumnja da pripadaju jednoj maloj terorističkoj mreži koja je skoro u potpunosti raskrinkana", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Tunisa Nadžem Garsali.

Sve privedene osobe su iz Tunisa, dok su dva Marokanca, jedan Alžirac i jedan Tunišanin u bjekstvu. Jedan od njih je optužen za nabavku oružja napadačima koji su ubili 20 stranih turista i jednog lokalnog policajca.

Prema navodima policije, tu terorističku mrežu je predvodio džihadista alžirskog porijekla Lokman Abu Sahr, koji je ranije imao kontakte sa Al Kaidom.

Odgovornost za napad je preuzela Islamska organizacija, rival Al Kaide.

Napad se dogodio ispred muzeja Bardo u centru Tunisa, jedne od najvećih turističkih atrakcija u zemlji, jer sadrži jednu od najvećih svjetskih kolekcija rimskih mozaika.