Rojtersovi sajtovi blokirani u Kini

Među zapadnim medijskim organizacijama koje su optuživale Kinu za blokiranje njihovih veb sajtova u prošlosti su "Njujork tajms", "Volstrit džurnal" i "Blumberg"
61 pregleda 0 komentar(a)
Kompjuter, Foto: Shutterstock
Kompjuter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.03.2015. 11:19h

Veb sajtovima britanske novinske agencije Rojters u Kini nije moglo da se pristupi u petak, izvijestile su zapadne novinske agencije.

Pokušaji AFP u Kini da juče otvori Rojtersove sajtove na engleskom i kineskom okončani su porukom da stranica "ne može da bude otvorena".

Rojters je izvijestio da su korisnici prvi put imali poteškoće da pristupe sajtovima u četvrtak uveče.

Veb sajtovi nekih velikih medijskih organizacija, uključujući Rojters, povremeno su bili nedostupni u Kini, djelimično ili u cjelosti zbog objavljivanja tema koje kineska vlada smatra osjetljivim.

Popularne društvene mreže, poput Fejsbuka i Tviter nisu dostupne u ovoj zemlji, kao ni Jutjub.

Među zapadnim medijskim organizacijama koje su optuživale Kinu za blokiranje njihovih veb sajtova u prošlosti su "Njujork tajms", "Volstrit džurnal" i "Blumberg".

"Rojters je posvećen poštenom i tačnom novinarstvu širom svijeta", saopštio je portparol britanske novinske agencije i dodao da Rojters izražava nadu da će rad "njihovih sajtova uskoro biti obnovljen u Kini".

Kineska administracija za sajber spejs (CAC), regulatorno tijelo za Internet, nije odmah odgovorila na pisani zahtjev britanske agencije za komentar.

Bonus video: