Indija: Voz iskočio iz šina, 32 mrtvih

Željezničke nesreće u Indiji su česte. Indijska željeznica je jedna od najvećih na svijetu i njome se svaki dan preveze više od 23 miliona putnika. Za većinu nesreća su krivi loše održavanje i ljudska greška
0 komentar(a)
Indija voz, Foto: Beta/AP
Indija voz, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.03.2015. 09:52h

Najmanje 32 osobe su danas poginule, uključujući djecu, a više desetina je povrijeđeno kada je ekspres voz izletio iz šina u selu Bačravan, 50 kilometara od Luknova, glavnog grada države Utar Pradeš na sjeveru Indije, saopštila je indijska policija.

Glavni oficir za odnose s javnošću Sjeverne željeznice Niradž Šarma rekao je agenciji AFP da će biti sprovedena istraga o uzroku nesreće koji bi mogao biti nemar mašnovođe ili kvar sistema za kočenje.

Indijske vlasti su ranije saopštile da je dvoje djece stradalo u nesreći.

Mještani, policija i radnici obezbeđenja željeznice pokušavaju da izvuku putnike zarobljene u tri smrskana vagona koja su jutros izletjela iz šina, navodi AP.

Željezničke nesreće u Indiji su česte. Indijska željeznica je jedna od najvećih na svijetu i njome se svaki dan preveze više od 23 miliona putnika. Za većinu nesreća su krivi loše održavanje i ljudska greška.

Bonus video: