Iran: U napadu na vojnu paradu 24 mrtvih, 53 ranjenih

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif optužio je zemlje iz regiona i njihove "američke gospodare" za današnji napad
0 komentar(a)
Iran napad, Iran vojna parada, Foto: Reuters
Iran napad, Iran vojna parada, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.09.2018. 10:59h

Dvadeset četiri osobe su ubijene, a 53 ranjene u jutrošnjem napadu naoružanih ljudi na vojnu paradu u Ahvazu, glavnom gradu jugozapadne iranske provincije Kuzestan, javila je državna novinska agencija Irna novi bilans napada.

Prethodno su iranski mediji javili da je u napadu ubijeno najmanje osam pripadnika iranske Revolucionarne garde, ranjeno 20. Parada je organizovana povodom Nacionalnog dana oružanih snaga.

"Broj ubijenih u terorističkom napadu porastao je na 24, među kojima su i žene i djeca koji su bili među gledaocima, i taj bilans bi mogao da se pogorša zavisno od toga koliko je kritično stanje ranjenih", navela je Irna.

Lokalni mediji javili su da je među poginulim i jedan novinar.

Ni jedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad u Avazu na članove Garde koji su marširali, kao i na posmatrače i zvaničnike na podijumu.

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif optužio je zemlje iz regiona i njihove "američke gospodare" za današnji napad.

Državni mediji optužili su sunitske ekstremiste ili arapske nacionaliste.

Bonus video: