I Džeb Buš koristio privatni imejl

Savjetnici Džeba Buša su, međutim, za "Vašington post" izjavili da nijedan imejl ne sadrži osjetljive ili povjerljive informacije i da se o mnogim događajima pomenutim u porukama izvještavalo ranije u medijima
0 komentar(a)
Džeb Buš, Foto: Beta-AP
Džeb Buš, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.03.2015. 11:09h

Mogući kandidat na izborima u SAD 2016. Džeb Buš koristio je privatni imejl nalog za prepiske o osjetljivim temama dok je obavljao funkciju guvernera Floride.

U mejlovima, koje je "Vašington postost" otkrio tokom pregleda javno dostupnih dokumenata, pominje se raspoređivanje nacionalne garde Floride nakon terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001. godine, prenijela je agencija AFP.

Savjetnici Džeba Buša su, međutim, za "Vašington post" izjavili da nijedan imejl ne sadrži osjetljive ili povjerljive informacije i da se o mnogim događajima pomenutim u porukama izvještavalo ranije u medijima.

Džeb Buš, sin i brat bivših američkih predsjednika, razmatra mogućnost da bude kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima sledeće godine, a glavna konkurentkinja će mu biti demokrata Hilari Klinton, koja je posljednjih nedjelja takođe u medijima kritikovana pošto se otkrilo da je koristila privatni i-mejl nalog dok je bila državni sekretar.

Privatni imejlovi su u većoj meri izloženi napadima hakera, koji tako mogu da dođu do osjetljivih informacija, upozoravaju stručnjaci za bezbjednost.

Bonus video: