Sinhua: SAD pate od gusarskog osjećaja nesigurnosti

Urednički komentar koji je potpisao Žang Ning odiše zajedljivošću koja je posljednjih mjeseci postala karakteristična za kineske medije pod kontrolom Komunističke partije, u tekstovima kojima se brane teritorijalne pretenzije Kine i odbacuju zapadni koncepti demokratije i građanskih sloboda, ocjenjuje agencija AP
0 komentar(a)
Kina,, Foto: Shutterstock
Kina,, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.03.2015. 09:49h

Kineska državna novinska agencija Sinhua optužila je SAD da pate od "gusarskog" osjećanja nesigurnosti.

Kako se navodi, to je urađeno povodom nedavnih komentara iz Vašingtona na račun navodnih teritorijalnih pretenzija Pekinga u Južnom kineskom moru.

Portparolka američkog Stejt departmenta Džen Psaki ocijenila je prošlog ponedjeljka da kineske pretenzije i građevinski radovi na spornim teritorijama u Južnom kineskom moru podstiču sve veću uznemirenost u regionu.

Na to je Sinhua reagovala ocjenom da je komentar Psakijeve pristrasan i da iz njega izbija "osjećanje nesigurnosti kakvo imaju gusari".

Urednički komentar koji je potpisao Žang Ning odiše zajedljivošću koja je posljednjih mjeseci postala karakteristična za kineske medije pod kontrolom Komunističke partije, u tekstovima kojima se brane teritorijalne pretenzije Kine i odbacuju zapadni koncepti demokratije i građanskih sloboda, ocjenjuje agencija Asošiejted pres.

Bonus video: