Jermenske snage ubile još jednog azerbejdžanskog vojnika

Jermenija i Azerbejdžan decenijama se bore oko Nagorno-Karabaha, oblasti s većinskim jermenskim stanovništvom koja je tokom sovjetske ere pripojena Azerbejdžanu
0 komentar(a)
Nagorno-Karabah, Foto: Shutterstock
Nagorno-Karabah, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.03.2015. 18:28h

Jermenske snage ubile su danas jednog azerbejdžanskog vojnika, tokom obnovljenog sukoba Jermenije i Azerbejdžana oko oblasti Nagorno-Karabah, saopštio je Baku.

To je za nedjelju dana drugi put da su jermenske snage usmrtile azerbejdžanskog vojnika.

"Jermenske snage prekršile su prekid vatre 13. marta. Ubijen je jedan azerbejdžanski vojnik", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana.

Jermenija i Azerbejdžan decenijama se bore oko Nagorno-Karabaha, oblasti s većinskim jermenskim stanovništvom koja je tokom sovjetske ere pripojena Azerbejdžanu.

U posljednje vrijeme intenzivirani su sukobi dvije strane koje se razmjenjuju optužuju za napade u kojima je ove godine poginulo 18 ljudi na obje strane.

U ratu za kontrolu nad Nagorno-Karabahom između 1988. i 1994. poginulo je 30.000 ljudi, a više stotina hiljada je izbjeglo.

Primirje je potpisano 1994. godine, ali se Baku i Jerevan nisu dogovorili o pravnom statusu sporne oblasti koja je i dalje zvanično u sastavu Azerbejdžana.

Bonus video: