U SAD na izborima pobijedio pokojni vlasnik bordela

Hof, koji je umro prošlog mjeseca, dobio je podršku 63 odsto birača u svojoj izbornoj jedinci za skupštinu Nevade
0 komentar(a)
denis hof, Foto: Reuters
denis hof, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2018. 16:25h

Birači malog ruralnog okruga u Nevadi, tradicionalno simpatizeri republikanaca, na jučerašnjim su izborima pobjedu dali kandidatu koji je mrtav i za života bio optužen za silovanje. Pokojni Denis Hof bio je vlasnik nekoliko bordela.

Hof, koji je umro prošlog mjeseca, dobio je podršku 63 odsto birača u svojoj izbornoj jedinci za skupštinu Nevade.

Pošto su glasački listići u trenutku njegove smrti već bili odštampani, nije ga bilo moguće povući s izbora.

Njegovo odborničko mjesto se sada smatra upražnjenim pa će njegov zamjenik biti određen, piše Las Vegas Review-Journal, a prenosi dpa.

Hofovu kampanju popratili su veliki oglasi na kojima republikanski kandidat obećava ukidanje poreza i zaštitu prava na posjedovanje i nošenje oružja.

Preminuli kandidat sebe je rado opisivao kao "Trampa iz Pahrumpa" (grada u Nevadi). Američki mediji pišu da su ga dvije bivše radnice optužile za polno uznemiravanje i za silovanje o čemu postoji i policijski dosije. Hof je opovrgnuo sve njihove optužbe.

Imućni vlasnik lanca bordela umro je 16. oktobra u jednom od njih - "Love Ranchu". Noć ranije proslavio je 72. rođendan raskošnom zabavom, piše Hina.

Slavlje je nastavio u svom bordelu s reperom i zvijezdom rijaliti šoua Flavor Flavom i bivšim porno glumcem Ronom Džeremijem, koji ga je idućeg jutra i pronašao mrtvog.

Hof je umro u istom apartmanu "Love Rancha" u kojem se u oktobru 2015. predozirao Lamar Odom, bivša NBA zvijezda i nekadašnji suprug Kloi Kardašijan, piše New Yorker. Odom je neko vrijeme bio u komi, ali je preživio.

Bonus video: