Nevjerovatan slučaj: Ljekari iz želuca pacijenta izvadili 122 eksera, čačkalicu, staklo...

"Pacijent ima sreću što mu oštri predmeti nisu isjekli unutrašnje organe jer je to moglo rezultirati teškom infekcijom, pa i smrću", istakao je ljekar, prenijela je Hina
95 pregleda 4 komentar(a)
Ekseri, Foto: Shutterstock
Ekseri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.10.2018. 19:57h

Ljekari bolnice u Adis Abebi iz želuca 33-godišnjeg pacijenta operativnim su zahvatim izvadili 122 eksera i još neke oštre predmete, izvijestili su bolnički izvori.

"Pacijent već 10 godina pati od mentalne bolesti, a prije dvije godine prestao je s medikamentoznom terapijom, što je vjerovatno bio razlog početka `konzumiranja` pomenutih predmeta", rekao je novinarima Davit Teare, hirurg bolnice Sen-Pjer u Adis Abebi.

Uz 122 eksera dugačka 10 centimetara, pacijent je progutao četiri pribadače, dvije iglice, čačkalicu i nekoliko komadića stakla.

Ljekari pretpostavljaju da ih je u organizam unio pijući pritom vodu. "Pacijent ima sreću što mu oštri predmeti nisu isjekli unutrašnje organe jer je to moglo rezultirati teškom infekcijom, pa i smrću", istakao je ljekar, prenijela je Hina.

Rekao je da je i ranije obavljao slične operativne zahvate na mentalno oboljelim pacijentima, ali da nijedan od njih nije progutao toliku količinu opasnih predmeta.

Pacijent se dobro oporavlja i pod nadzorom je psihijatara.