Koen: Tramp rekao da su "crnci previše glupi" da bi ga glasali

U razgovoru za Veniti fer, objavljenom u petak, Koen se prisjetio navodno četiri situacije u kojima je Tramp imao neumjesne komentare na račun afroameričke populacije u SAD
62 pregleda 3 komentar(a)
Majkl Koen, Donald Tramp, Foto: Reuters
Majkl Koen, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2018. 08:15h

Majkl Koen tvrdi da je američki predsjednik Donald Tramp koristio neumjesan, rasistički rječnik u nekoliko razgovora "u četiri oka" u doba kada je Koen bio njegov advokat i lojalni savjetnik.

U razgovoru za Veniti fer, objavljenom u petak, Koen se prisjetio navodno četiri situacije u kojima je Tramp imao neumjesne komentare na račun afroameričke populacije u SAD.

CNN je potvrdio preko izvora bliskih Koenu da su priča i citati vjerodostojni. Bijela kuća nije odgovorila na više zahtjeva Veniti fera za komentar. CNN je takođe pokušao da dobije odgovor od Bijele kuće.

Koen je, kako tvrdi, u jednoj od spornih situacija razgovarao sa Trampom o ljudima koji su prisustvovali jednom mitingu u sklopu kampanje za predsjedničke izbore 2016. godine.

"Rekao sam Trampu da je skup izgledao kao vanila na televiziji, a on je odgovorio - to je zato što su crnci previše glupi da bi glasali za mene", rekao je bivši predsjednikov advokat časopisu.

Koen takođe tvrdi da je, kada je bivši južnoafrički lider Nelson Mandela preminuo, Tramp kazao: "Navedi mi jednu državu na čijem je čelu crnac, a da nije vukoj**ina", a onda dodao: "Navedi mi jedan grad".

Bivši Trampov savjetnik prisjetio se i situacije kada su navodno, krajem prošle decenije, od aerodroma do hotela u Čikagu putovali kroz jedan od "grubljih" gradskih kvartova.

"Tramp je prokomentarisao - samo crnci mogu da žive ovako", rekao je Koen za Veniti fer.

Koen takođe tvrdi kako je američki predsjednik kazao da "nema šanse" da bi dopustio da afroamerički kandidat bude pobjednik njegovog TV šoua "Šegrt" (The Apprentice).

Kako navodi časopis, Koen žali što nije dao ostavku još kada je Tramp iznosio ovakve komentare, kazavši: "Trebalo da budem iznad toga i da odem".

Bonus video: