Hilari Klinton poziva na objavljivanje svojih mejlova

Klintonova, koja je vodeći demokratski kandidat za predsjedničku trku 2016. godine, suočena je sa kritikama da je isklučivo privatni mejl koristila za službenu prepisku
2 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.03.2015. 13:18h

Pošto je suočena sa optužbama republikanaca da je isključivo koristila privatnu imejl adresu za slanje elektronske pošte dok je bila državni sekretar SAD, Hilari Klinton je pozvala da se njena pošta objavi.

"Želim da se objavi moja pošta i zatražila sam od predstavnika vlasti da to učine, na šta su oni odgovorili da će ih pregledati i objelodaniti, što je prije moguće", navela je Kilnitonova na Tviteru, prošle noći.

Klintonova, koja je vodeći demokratski kandidat za predsjedničku trku 2016. godine, suočena je sa kritikama da je isklučivo privatni mejl koristila za službenu prepisku u vremenu od 2009. do 2013. godine, kada je bila šef diplomatije.

Sada se postavlja pravno pitanje da li je ona prekršila federalna pravila o čuvanju zapisa.

Zamjenik portparola Stejt departmenta Mari Harf je rekla da će vladi biti potrebno neko vrijeme da pregleda svu dokumentaciju, s obzirom na njenu obimnost, ali da će nastojati da to obavi što prije.

Prethodno je predsjednik Republikanske stranke Trej Gaudi, koji je osnovao specijalnu Komisiju da istraži terorističke napade na predstavništvo SAD u Bengaziju, rekao je da će preduzeti sve pravne ljekove, kako bi dobio sve mejlove koje je Klintonova pisala dok je bila državni seketar.

Komisija želi da istraži i njenu celokupnu komunikaciju koja se odnosi na Libiju.

Bonus video: