Smanjuje se intenzitet potrage za nestalim malezijskim avionom

Uprkos velikoj međunarodnoj potrazi, do sada nije pronađen nikakav trag nestalog aviona
2 komentar(a)
Malezija avion, Foto: Reuters
Malezija avion, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.03.2015. 10:12h

Australijski premijer Toni Abot nagovijestio je da bi poslije godinu dana intenzitet potrage za nestalim putničkim avionom sa leta "MH370" na letu od Kuala Lumpura do Pekinga, koji je nestao 8. marta prošle godine, mogao biti umanjen.

On je u razgovoru sa rodbinom putnika uoči godišnjice nestanka aviona rekao da se ipak nada da će letjelica biti pronađena.

Avion kompanije "Malezija erlajns" nestao je na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu 8. marta 2014. godine sa 239 putnika i članova posade i dosad nije utvrđeno šrta se s njim dogodilo.

"Uvjeravam porodice da se nadamo i očekujemo da će aktuelna potraga biti uspješna. Ne mogu da obećam da će potraga biti nastavljena istim intenzitetom zauvijek, ali i dalje ćemo činiti sve što možemo da bismo riješili ovu misteriju", rekao je australijski premijer.

Uprkos velikoj međunarodnoj potrazi, do sada nije pronađen nikakav trag nestalog aviona.

Australija predvodi međunarodni tim koji pretražuje Indijski okean na udaljenosti od oko 1.600 kilometara od zapadne obale ove zemlje. Brodovi koji učestvuju u ovoj operaciji fokusirani su na područje površine 60.000 kvadratnih kilometara.

Bonus video: