"KAO PODRŠKA SEPARATISTIMA"

Nuland: Hiljade i hiljade ruskih vojnika na istoku Ukrajine

"Od decembra, Rusija je prebacila stotine komada vojne opreme, uključujući tenkove i blindirana vozila... i tešku artiljeriju. Ruska vojska ima sopstvenu strukturu komande na istoku Ukrajine, koja ide od najviših vojnih oficira do nižih vojnih rangova", kazala je Nuland
6 komentar(a)
Viktorija Nuland, Foto: Beta-AP
Viktorija Nuland, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.02.2019. 22:50h

SAD su danas navele da su "hiljade i hiljade" ruskih vojnika sa svojom vojnom opremom prisutne na istoku Ukrajine, kao podrška separatistima koji se bore protiv ukrajinskih snaga.

"Rekla bih da se radi o hiljadama i hiljadama", rekla je pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland, u obraćanju komitetu američkog Kongresa upitana o broju ruskih vojnika koji se trenutno nalaze na istoku Ukrajine.

"Od decembra, Rusija je prebacila stotine komada vojne opreme, uključujući tenkove i blindirana vozila... i tešku artiljeriju. Ruska vojska ima sopstvenu strukturu komande na istoku Ukrajine, koja ide od najviših vojnih oficira do nižih vojnih rangova", dodala je Nuland.

Ona je ipak odbila da kaže više detalja o broju ruskih vojnika na istoku Ukrajine, zbog povjerljivosti podataka.

"Kao što je rekao predsjednik (SAD Barak Obama) nedavno, oni (Rusi) finansiraju rat, podstiču ga, upravljaju njime i kontrolišu ga", kazala je Nuland.

Preporučujemo za Vas