Nigerijka osumnjičena za planiranje samoubilačkog napada pretučena na smrt

Jedna 10-godišnja djevojčica izvela je nedavno samoubilački napad u Nigeriji aktiviravši bombu na prometnoj pijaci, pri čemu su poginule četiri osobe, a 46 teže povrijeđene
0 komentar(a)
Nigerija, Boko Haram, Foto: Reuters
Nigerija, Boko Haram, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2015. 16:23h

Mještani nigerijskog grada Bauči na sjeveroistoku, na smrt su danas pretukli jednu djevojku osumnjičenu da je planirala da bude bombaš samoubica, nakon čega su njeno tijelo spalili.

Djevojke su danas izazvale sumnju jer su odbile da budu pretresene na ulazu u pijacu u Baučiju, Kod jedne djevojke su pronađene dvije boce privezane uz tijelo. Djevojku su potom pretukli na smrt i zapalili je.

Malo je vjerovatno da je djevojka planirala napad pošto pronađene boce na njoj nisu eksplodirale kada je napadnuta,jer nisu bile povezane sa detonatorom, navela je policija.

Druga tinejdžerka, takođe osumničenja za planirane samoubilačkog napada, uhapšena je u istom gradu.

Nigerijska teroristička organizacija Boko haram prošle godine je počela da koristi djevojke za samoubilačke bombaške napade, vjerovatno zato što one mogu da izbjegnu bezbjednosne provjere, krijući eksploziv ispod hidžaba kojim su pokrivene.

Boko haram je nedavno zaprijetio da će osujetiti predsjedničke i parlamentarne izbore u Nigeriji 28. marta ocjenjujući da je "demokratija korumpirani sistem Zapada".

Jedna 10-godišnja djevojčica izvela je nedavno samoubilački napad u Nigeriji aktiviravši bombu na prometnoj pijaci, pri čemu su poginule četiri osobe, a 46 teže povrijeđene.

Bonus video: