Ova djevojčica moli za smrt: Umorna sam od bolesti

"Ja sam Valentina, imam 14 godina, i bolujem od cistične fibroze. Tražim hitan razgovor sa predsjednicom jer sam umorna od borbe sa ovom bolesti, a jedino ona može da dozvoli upotrebu smrtonosne injekcije koja će me zauvijek uspavati"
74 pregleda 3 komentar(a)
Valentina Moreira, Foto: Screenshot (YouTube)
Valentina Moreira, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.03.2015. 13:40h

Četrnaestogodišnja Valentina Moreira je snimila video u bolnici u kojoj se nalazi i u kojem moli predsjednicu Čilea Mišel Bašele da joj omogući da je "uspavaju zauvijek".

Valentina boluje od neizlječive cistične fibroze, a od iste je bolesti umro i njen brat, kada je imao šest godina.

"Zato znam šta me čeka", kazala je ona.

"Ja sam Valentina, imam 14 godina, i bolujem od cistične fibroze. Tražim hitan razgovor sa predsjednicom jer sam umorna od borbe sa ovom bolesti, a jedino ona može da dozvoli upotrebu smrtonosne injekcije koja će me zauvijek uspavati", poručila je Valentina u dirljivom videu.

Njen otac je tužan zbog te njene želje, ali kaže da je podržava.

"Već je bila na pet operacija koje su joj uzrokovale mnogo boli i patnje. Obećaju joj da će biti bolje, ali njoj je sve gore i gore", rekao je njen otac, prenosi britanski Mirror.

Alvaro Elizade, koji zastupa predsjednicu Čilea, kaže da je „nemoguće da neko ne bude dirnut Valentininim zahtjevom, ali da je isto tako nemoguće i da se njena želja ostvari“, jer nije u skladu sa zakonom Čilea. Tom prilikom je rekao da je ministarstvo zdravlja u kontaktu sa Valentininom porodicom i da joj je obezbijeđena sva neophodna psihološka pomoć, kao i svi dostupni medicinski tretmani.

Bonus video: