Pronašli kćerku koja je oteta prije 17 godina

0 komentar(a)
Selest i Morn Nrs, Foto: Beta/AP
Selest i Morn Nrs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.02.2015. 10:20h

Jedna Južnoafrikanka pojavila se juče pred sudom zbog kidnapovanja novorođenčeta u bolnici u Kejptaunu prije 17 godina. Biološki roditelji djevojčice, Selest i Morn Nrs, ponovo su se sastali sa svojom ćerkom nakon što se ona upisala u istu školu kao njena sestra. Pošto su uočili koliko djevojčice liče, biološka porodica je pozvala djevočicu na kafu nakon čega su kontaktirali policiju. Urađeni su DNK testovi kojima je utvrđen identitet djevojčice, koja je od tada pod nadzorom socijalne službe. Morn Nrs je kazao da njegova ćerka dobija psihološku pomoć, dok njegova supruga kaže da se osjeća kao da sanja nakon što je ponovo vidjela svoju ćerku.

„Sve počelo kada je vidjela Kesidi (njenu sestru). Odmah se javila nevjerovatna veza“, kazala je Selest Nrs za lokalni radio. „Njen rođendan je 28 april, a ove godine ga možemo proslaviti sa njom. To će joj biti prvi rođendan sa nama i planiramo veliku proslavu“, kazala je Nrs. Biološki roditelji djevojčice imaju još troje djece, a oteta djevojka je njihovo najstarije dijete. Sestra koju je upoznala u školi je kako navodi AP mlađa četiri godine od nje.

Djevojčica je oteta odmah poslije rođenja, dok se njena majka oporavljala od carskog reza. „Probudila sam se i vidjela ženu u bolničkoj uniformi kako sjedi pored mog kreveta. Beba je još bila u krevetiću.

Poslije toga sam ponovo zaspala. Kada sam se ponovo probudila, bolničarka mi je rekla da je moje dijete nestalo. Ne mogu ni da opišem osjećaj“, kazala je Selest u jednom od brojnih intervjua koje je davala tokom godina.

Rođak navodnih otmičara je kazao novinarima. „Odrasla je sa nama, brinuli smo o njoj“. Uhapšena žena i njen suprug, koji su sa djevojčicom žive svega nekoliko kilometara od Nrsovih, nemaju djece. Žena, 50, je optužena za kidnapovanje, prevaru i lažno predstavljanje da je biološka majka djeteta, navodi BBC.

Bonus video: