Zbog bivše ljubavi, ubio troje ljudi pa sebe

Policija je potvrdila da je ubica uzeo dvije puške od policije oko dva sata prije krvavog pira i da su obje pronađene u blizini mjesta njegove smrti
2 komentar(a)
Sejong Siti, Foto: Beta/AP
Sejong Siti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2015. 08:44h

Tri osobe su danas ubijene iz vatrenog oružja i zatim je napadač izvršio samoubistvo u centralnom korejskom gradu Sejong Siti, pošto je ubicu ostavila djevojka i otišla drugom, javila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Tri žrtve su 50-togodišnji muškarac Kim, njegov otac i Song, 52-ogodišnji menadžer prodavnice i novi dečko Kimove mlađe sestre, pošto je osumnjičeni ubica prvim hicem ubio Kima kada je krenuo na posao, prije nego što je ubio Kimovog oca koji je živio u susjedstvu i na kraju ubio Songa i zapalio prodavnicu, pa pobjegao.

Policija je identifikovala 50-togodišnjeg ubicu Kanga koji je bio bivši momak mlađe sestre ubijenog Kima koji je pronađen mrtav pored rijeke na 46 kilometara južno od Sejonga pošto je očito izvršio samoubistvo.

Kang je živio sa Kimovom sestrom, prije nego što se ona preselila kod novog momka Songa, potvrdili su susjedi, navodi Jonhap.

Do pucnjave je došlo u 8.15 časova po lokalnom vremenu u okrugu Geumam na oko 120 kilometara južno od Seula.

Policija je potvrdila da je ubica uzeo dvije puške od policije oko dva sata prije krvavog pira i da su obje pronađene u blizini mjesta njegove smrti.

Agencija navodi da je posjedovanje oružja nelegalno u Južnoj Koreji, osim ukoliko posjedovanje nisu odobrili zvaničnici.

Bonus video: