SAD: Cimerman nije ubio Martina zbog rasne netrpeljivosti

Cimerman, koji je služio kao dobrovoljac u programu "nadgledanja susjedstva" lokalne policije ubio je nenaoružanog Martina 2012. godine, a Sud ga je godinu dana kasnije oslobodio optužbe za drugostepeno ubistvo
1 komentar(a)
Džordž Cimerman, Foto: Reuters
Džordž Cimerman, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2015. 07:32h

Američko Ministarstvo pravde saopštilo je da se Džordžu Cimermanu neće suditi po optužbama za kršenje građanskih prava, jer nema dokaza da je maloljetnog Afroamerikanca Trejvona Martina ubio zbog rasne netrpeljivosti.

Cimerman, koji je služio kao dobrovoljac u programu "nadgledanja susjedstva" lokalne policije ubio je nenaoružanog Martina 2012. godine, a Sud ga je godinu dana kasnije oslobodio optužbe za drugostepeno ubistvo, obrazlažući da je Cimerman zločin izvršio u samoodbrani, prenijela je agencija AP.

Cimerman je Martina usmrtio nakon kraće svađe, a ubistvo je pokrenulo talas protesta širom SAD, a javnost je tražila da slučaj bude temeljno istražen.

Povodom ovog slučaja svojevremeno se oglasio i američki predsjednik Barak Obama rekavši: "Martin sam mogao biti ja prije 35 godina“.

Bonus video: