Keri: Rusi su me više puta lagali u oči

Ruski predsjednik Vladimir Putin više puta je negirao da Moskva snabdeva oružjem proruske pobunjenike na istoku Ukrajine
88 pregleda 11 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2015. 19:01h

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da su ga predstavnici Rusije više puta "lagali" o aktivnostima Moskve u Ukrajini.

U obraćanju pred odborom Senata Kongresa SAD, Keri je rekao da se "Rusija upustila u prilično upadljiv period najočiglednije i najveće propagande" koju je vidio od vrhunca Hladnog rata.

"I oni su bili uporni u svojim netačnim prikazima - lažima - kako god ih nazvali, o svojoim aktivnostima tamo, gledajući me u oči, u oči drugih u mnogim različitim prilikama", dodao je Keri.

Ruski predsjednik Vladimir Putin više puta je negirao da Moskva snabdeva oružjem proruske pobunjenike na istoku Ukrajine, gdje je u sukobima poginulo više od 5.600 ljudi.

Kongresmeni iz redova republikanca i demokrata traže od američkog predsjednika Baraka Obame da odobri slanje ubojitog oužja Ukrajini, čemu se protive mnoge evropske države Keri u obraćanju odboru nije htio da iznese svoj stav o slanju ubojitog oružja.

Bonus video: