Misteriozni tunel u Torontu: Nađena brojanica i cvijet maka

Dok mediji spekulišu da bi se tunel mogao koristiti kao sklonište za oružje ili eksplozive, zamjenik načelnika policije je to negirao
68 pregleda 2 komentar(a)
Tunel između Meksika i SAD, Foto: Reuters
Tunel između Meksika i SAD, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2015. 16:52h

U misterioznom tunelu koji je otkriven u Torontu, blizu jednog od mjesta gdje će se na ljeto održavati Panameričke igre, nađena je brojanica sa raspećem i cvijet maka, ali prema navodima policije, ništa ne ukazuje da je povezan sa kriminalnim aktivnostima.

Ručno iskopani tunel dug je oko 10 metara i bio je dovoljno veliki da u njega može stati odrasla osoba. Otkriven je 14. januara u šumi blizu Reksal centra - teniskog stadiona na Jork univerzitetu koji će se koristiti za Pan Am igre u julu.

Ojačan drvenim zidovima i nosačima plafona, tunel se snabdijevao strujom iz generatora, imao je karter pumpu za uklanjanje vode i kotur sistem za uklanjanje prljavštine.

Policija iz Toronta je saopštila da je za izgradnju bilo potrebno više od jedne osobe. Istražitelji su pronašli brojanicu i cvijet maka zakačen za jedan od drvenih podupirača. Takvi crveni cvjetovi maka u Kanadi se dijele tokom novembra kao simbol sjećanja na vojnike stradale u borbama.

Dok mediji spekulišu da bi se tunel mogao koristiti kao sklonište za oružje ili eksplozive, zamjenik načelnika policije Toronta Mark Saunders je to negirao.

"Preduzeli smo korake i mjere da utvrdimo da ovaj vid... prijetnje. Ništa ne nagovještava da je tunel povezan sa nekom kriminalnom aktivnošću, ali policija i dalje radu na tome da utvrdi ko ga je izgradio i zašto", kazao je Saunders.

Bonus video: