Većina Amerikanaca protiv naoružavanja Ukrajinaca

Ista anketa, obavljena na uzorku od 1.500 punoljetnih građana, pokazala je da 70 odsto Amerikanaca ima negativno mišljenje o Putinu, a čak 40 odsto izuzetno negativno
2 komentar(a)
Vašington, Kapitol, Foto: Beta/AP
Vašington, Kapitol, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.02.2015. 11:58h

Više od polovine Amerikanaca protivi se slanju oružja Ukrajini, iako u SAD raste podrška toj mjeri, pokazala je najnovija anketa istraživačkog centra "Pju".

Prema obavljenoj ovog mjeseca, 53 odsto Amerikanaca protivi se naoružavanju Ukrajine, što je devet procentnih poena manje nego u aprilu prošle godine.

U istom pepriodu, učešće onih koji se zalažu za slanje oružja vlastima u Kijevu, porastao je sa 30 na 41 odsto, prenosi agencija Sputnjik.

Gotovo polovina anketiranih odobrava ideju da SAD obučavaju ukrajinske vojnike, dok je 46 odsto protiv toga, pokazalo je istraživanje.

Ista anketa, obavljena na uzorku od 1.500 punoljetnih građana, pokazala je da 70 odsto Amerikanaca ima negativno mišljenje o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a čak 40 odsto izuzetno negativno.

Svaka šesta osoba u SAD podržava produžetak sankcija Rusiji, dok je 34 odsto protiv te mjere, pokazalo je istraživanje centra "Pju".

Bonus video: