NETANJAHU PRETJERAO?

Navodni telegram Mosada: Iran nije toliko opasan

U dokumentu koji je procurio, a koji su danas objavili britanski list Gardijan i TV stanica Al Džazira, navodno Mosad tvrdi da Iran "ne preduzima aktivnosti neophodne za proizvodnju oružja"
0 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2015. 07:47h

Telegram koji je navodno 2012. godine uputila izraelska tajna služba Mosad, a čiji je sadržaj dospio u javnost, u znatno manjoj mjeri potencira opasnost od nuklearnog programa Irana, nego što je svega par nedjelja ranije iste godine u UN učinio izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

U govoru u UN, Netanijahu je naveo da Iran ubrzano nastavlja sa svojim aktivnostima i da bi za oko godinu dana mogao da raspolaže infrastrukturom za pravljenje atomske bombe. U dokumentu koji je procurio, a koji su danas objavili britanski list Gardijan i TV stanica Al Džazira, navodno Mosad tvrdi da Iran "ne preduzima aktivnosti neophodne za proizvodnju oružja". Autentičnost telegrama nije mogla da bude potvrđena. Jedan izraelski zvaničnik, koji je želio das ostane anoniman pošto nije ovlašten da komentariše, izjavio je da nema "razmimoilaženja" između dvije procjene. Netanijahu planira da se sljedećeg mjeseca o iranskom pitanju obrati američkom Kongresu.

Preporučujemo za Vas