Arktička hladnoća u SAD: Otkazuju se letovi, zatvaraju škole

Zbog sniježne oluje otkazano je više od 1.000 dolaznih i polaznih letova na Međunarodnom aerodromu u Dalasu u američkoj državi Teksas,
65 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2015. 10:12h

Sniježna oluja i niske temperature pogodile su zapad i jug SAD primoravši vlasti da otkažu letove i zatvore nekolicinu škola, prenose mediji.

Zbog sniježne oluje otkazano je više od 1.000 dolaznih i polaznih letova na Međunarodnom aerodromu u Dalasu u američkoj državi Teksas, objavljeno je na sajtu za praćenje letova Flajt aver.

U nekoliko škola dalaskog okruga Fort vurf obustaviljena je nastava pošto je temperatura u nekim djelovima Teksasa i Luizijane i Arkanzasa pala na minus 14 stepeni Celzijusa, što je ispod prosjeka za ovo doba godine. Guverner Luizijane Bobi Đindal uveo je vanredno stanje sinoć, zbog sniježne oluje i potencijalno opasnih uslova putovanja, dok je 23 škola i državnih institucija u Luizijani zatvoreno, saopšteno je iz Kancelarije guvernera. U međuvremenu, milioni ljudi duž američke Istočne obale pohrlili su u prodavnice zbog arktičkog zahlađenja koje je uslijedilo posle oluje tokom vikenda, prenijela je agencija Rojters. Sniježna oluja je zaprijetila jugoistoku Kalifornije preko Luizijane, kako se arktički hladni front proširio na jug i istok poslije pada velikih sniježnih padavina u Koloradu, saopštla je američka Nacionalna meteološka služba. U Denveru su stanovnici ostali zatrpani sa od 15 - 30 centimetara snijega, dok je na Stjenovitim planinama palo preko pola metra snijega.

Galerija

Bonus video: